Historie

Klubben er en fusion af de to hæderkronede klubber: Aarhus Skakklub – stiftet 1903 – og Skolernes Skakklub – stiftet 1972.

Tilsammen repræsenterer vi de ældste og stærkeste rødder i aarhusiansk skak. Aarhus Skakklub er byens ældste skakklub. Dengang skak var en privilegeret fritidsfornøjelse for byens bedre borgerskab, var det her byens førende direktører og fabrikanter spillede. Mange af dem med meget stor styrke, klubben var allerede omkring 1. verdenskrig meget stærk med nogle af landets bedste spillere. Aarhus Skakklub har i over 100 år været den stærke nestor i århusiansk skakliv, en af landets førende klubber.

Skolernes Skakklub udsprang, som navnet antyder, af det store arbejde der fra 1960-erne blev lagt i skoleskakken. Svend Svendsen (f. 1932) var på nationalt plan en af de største, måske den største arrangør og igangsætter af skoleskak gennem mange årtier. Hans uvurderlige indsats prægede positivt flere generationer af danske skakspillere. Skolernes Skakklub blev stiftet 1972 for at trække de mange unge talenter fra skoleskakken over i de voksnes organiserede rækker. Det lykkedes til fulde. Næppe nogen anden klub har opfostret så stor en del af den danske skakelite de seneste årtier.

DM for hold:

Begge klubber var meget stærke og har en smuk rekordliste. Siden 1963 har der været afviklet DM i holdskak. De to klubber dominerede dansk skak i 1980- og 90-erne med hver 4 mesterskaber:

Skolernes Skakklub danmarksmester: 1986, 1989, 1990 og 1994. Aarhus Skakklub danmarksmester: 1991, 1992, 1993 og 1995.

Den fusionerede klub, Aarhus Skakklub/Skolerne, blev danmarksmester 2010.

Klubben repræsenterer således i alt 9 danmarksmesterskaber til Aarhus og er dermed en af de mest vindende klubber gennem tiderne i Danmark.

Individuelt DM

I individuel skak har Aarhus Skakklub haft to danmarksmestre, den seneste i 1991. Skolernes Skakklub har haft en danmarksmester, i 1988.

Som nævnt har mange af landets bedste skakspillere været medlemmer af klubben. En af danmarks bedste spillere, tidligere danmarksmester og nybagt stormester Bjørn Møller Ochsner udspringer også af klubben og anfører pt. vores første hold i dansk skakliga.

Ud over de nationale mesterskaber er klubbens spillere meget aktive i turneringer over hele Europa, og klubbens ledelse er meget aktiv som arrangør i både lokale og internationale turneringer i Aarhus.

Cirklen sluttet

Svend Svendsen var i mange år medlem af Aarhus Skakklub. Det var derfor en cirkel, da blev sluttet, da de to klubber fusionerede.