Vagn nummer 3 til senior DM

Senior DM blev i år annonceret til at skulle spilles i Aarhus. Det viste sig ved nærmere eftersyn, at det var Odder. Hotel Saxild Strand var et fornemt spillested, om ikke lige i centrum af Aarhus.

Seniorskakken er delt op i aldersgrupperne 50+ og 65+. Pudsigt nok var den ældste af grupperne stærkere end den ”unge”.

I 65+ klassen var vi repræsenteret af Vagn Jensen. Og det er vel netop deltagere af hans styrke, man gerne vil se i seniorskakken. De senere år har Vagn vundet et utal af onsdagsturneringer i Chess House, men også tidligere har der været mange fornemme resultater. Det skal da med, at Vagn var Danmarks repræsentant ved Junior-VM i Jerusalem, 1967. Dengang vandt Julio Kaplan en sensationel sejr foran senere langt mere berømte navne som Timman, Hübner, Sigurjonsson, Keene – og altså Vagn.

Nu var det ikke lige de gamle kendinge fra 1967-mesterskabet man kunne møde i Odder, men nok folk fra den tid, som sad med talent og ambitioner. Jeg kunne da tælle en håndfuld spillere, der som minimum havde kigget forbi Landsholdsklassen. Hvilket for øvrigt også gælder Vagn, der debuterede i LH-klassen 1969.

Det blev Jens Kølbæk, der vandt mesterskabet med 5½/7. Vagn scorede 5/7 og delte 2. pladsen med Peter Birk Petersen og Peter Mikkelsen. På korrektion blev Vagn nr. 3. En meget solid præstation, hvor Vagn ikke tabte noget parti.

Tillykke til Vagn med bronzeplaceringen!

John Rendboe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *