Uffe Aarhusmester – foran Tobias

Årets Aarhusmesterskab endte i Chess House med 30 deltagere. Mesterskabet blev spillet i en stor åben gruppe. Klubben havde tre deltagere med, Henrik Ochsner, Tobias Christensen og Uffe Vinther-Schou. De to sidstnævnte fremstod som ratingfavoritter, men med et kobbel halsende juniorulve efter sig er den slags altid meget usikkert i et turneringsformat som dette. Man spillede 3 runder hurtigskak om fredagen og så fire runder klassisk skak lørdag og søndag. Der skal både lyst og udholdenhed til.

Henrik Ochsner spillede en rigtig god turnering. Med 4/7 overgik han langt sin seedning og fik 27 rating point med hjem. Henriks gevinst mod det unge talent Adesh Eeswaralingam var højdepunktet.

Uffe lagde hårdt ud med 3/3 i hurtigskakken og dermed alene i spidsen. Men lørdagen var mindre god med remis mod Tobias og en snubling mod Nicolai Brondt. Tobias havde da 4/5 og lå et halvt point efter Brondt.

Om søndagen lagde Tobias stærkt ud med at batte Rasmus Thøgersen, mens Uffe fik drejet et knaldhårdt parti mod Jens Ramsdal til sin fordel. Nu lå Tobias og Brondt lige i spidsen med Uffe et halvt point efter.

Om aftenen delte Tobias og Brondt hurtigt, mens Uffe fortsatte det hårde spil og pressede Jens O.S. Fogh ned.

Slutresultatet blev, at tre spillere endte i toppen på 5½ p.

Uffes udlæg betød, at han havde mødt stort set hele toppen og derfor bedst korrektion og dermed sejren foran Tobias.

  1. Uffe Vinther- Schou 5½p. Aarhusmester 2019.
  2. Tobias Christensen 5½p.

.. 10. Henrik Ochsner 4p.

Tillykke til Uffe til mesterskabet!

Og tillykke til vore spillere med rigtigt gode præstationer.

John Rendboe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *