Pressemeddelelse: Aarhusianere til Skak-OL

Jakob Vang Glud og Maria Vasova fra Aarhus Skakklub/Skolerne er med til Skak-OL i Georgien! De to aarhusianere er blevet udtaget til at repræsentere Danmark i verdens største holdskakturnering.

Og det endda helt i top. Jakob er nr. 1 for det danske landshold i Åben række, mens Maria er nr. 2 hos kvinderne.

Skak-OL er den største og suverænt vigtigste begivenhed i holdskak. Siden 1927 er verdens bedste blevet samlet hvert andet år for at afgøre hvilken nation er den bedste i verden. Nu er turen kommet til fjerne Batumi i Georgien som værtsted. I aften, søndag, er der åbningsceremoni og mandag går det løs med den første af 11 runder.

Der spilles i Åben række og Kvinderække. Turneringen afvikles som landskampe, hvor den enkelte landskamp er summen af fire individuelle partier. I en landskamp mod England ville det fx være Danmarks nr. 1 mod Englands nr. 1 og så fremdeles. Pointene lægges sammen.

At spille som nr. 1, er altid et særlig stort ansvar, her skabes forbilledet for hele holdet. Derfor er det også ekstra flot at se nr. 1 i Åben række komme fra Aarhus. Jakob Vang Glud, 30 år og stormester, bosat i Aarhus, er i år vendt tilbage til Aarhus Skakklub/Skolerne. Mens Jakob på en måde er gammel i gårde, er 20-årige Maria ganske ny. Hun har tidligere repræsenteret Bulgarien, men har boet et par år i Danmark, hvor hun har studeret på UC Nord. Hun er nu optaget på Aarhus Universitet og har slået sig ned i byen, som hun også fremover vil repræsentere i skakkens verden.

John Rendboe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *