Festuge-skak i Aarhus

Den traditionelle Festugeturnering fik efter en del år i lavt gear, et tiltrængt boost i år. Bellevue-hallerne var en flot, om end ikke støjfri ramme om den almindelige turnering i perioden 14.-16.september. Men allerede fra d. 8. september spillede de allerbedste, udvalgt til en særlig GM-turnering, hvor de første 7 runder blev afviklet på vor hjemmebane i Chesshouse på Katrinebjergvej. Her var klubben repræsenteret af IM Rasmus Skytte. Og det blev en flot repræsentation. Godt nok løb den lange tysker, Martin Zumsande, med 1.pladsen, men Rasmus opnåede en smuk, delt 2.plads med den ukrainske stormester, Gritsak. Længere nede i feltet finder vi forhåndsfavoritterne, dansk/bulgarske GM Chatalbashev og den græske teorigud, Vasilios Kotronias, som udover at være stormester som aktiv spiller er en af verdens bedste teoretikere og skakbogsforfattere. En smuk præstation af Rasmus, sådan set den bedste et medlem af klubben har præsteret i år.

 

IM Rasmus Skytte

 

Slutstillingen i Aarhus Festuge GM–turnering

1 IM Martin Zumsande 8
2-3 IM Rasmus Skytte og GM O. Gritsak
4 GM V. Kotronias 5
5-6 GM Chatalbashev og IM M. Antonsen
7 FM M. Matthiesen
8-9 FM F.B. Olsen og L. Pajeken 3
10 Peter Grove

 

Aarhus Festugeturnering

Den øvrige del af turneringen blev spillet som en Open, hvor alle fra begynder til danmarksmester kunne deltage. Og det gjorde de! Danmarksmesteren, Bjørn M. Ochsner, stillede op som favorit, men måtte udgå pga. sygdom.

Turneringen blev afviklet efter den svenske model. Gennem (mindst) 50 år har man i Sverige afholdt store, åbne turneringer på den måde, at første del, typisk 4 runder, spilles fredag aften som hurtigskak, og så spiller man rigtig skak, 2 x 2 runder, lørdag og søndag.

Denne model er pludselig blevet populær i Danmark og har nu sågar nået de aarhusianske breddegrader.

Aarhus Skakklub/Skolerne stillede med IM Uffe Vinther-Schou, IM Tobias Christensen, Jakob Bjerre Jensen, FM John Rendboe og Henrik Ochsner bag startsnoren.

Efter de 4 hurtigskakrunder fredag aften havde vore folk opnået følgende:

Uffe: 3½, Tobias: 3, Jakob: 2½, John: 2, Henrik: 1½

Hvilket i weekenden blev suppleret op med:

Uffe: 3p, Tobias: 2½, Jakob: 3, John: 3, Henrik 2½

I alt blev det således til:

3-7 IM Uffe Vinther-Schou 6
8-15 IM Tobias Christensen
8-15 Jakob Bjerre Jensen
16-16 FM John Rendboe 5
40-55 Henrik Ochsner 4

Der var 96 deltagere.

Alt i alt pæne præstationer af  klubbens spillere, der til sammen delte et rating-overskud på 24 point.

Og når man kigger i de gamle krøniker, ser man sørme, at det var den første individuelle, ratede turnering i klassisk skak, Uffe havde spillet i 15 år! Velkommen tilbage til topskakken!

John Rendboe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *